Sikarimuistio

9,00 €

Tuotekuvaus

Moni sikarinystävä on kyllästynyt vuosien mittaan kertyneisiin epämääräisiin ruutuvihkoihin ja lappusiin, joihin on merkinnyt muistiin vaikutelmia ja arvioita polttamastaan. Niistä puuttuu yhtenäisyys: eri aikoina ja eri paikoissa kirjoitetut tuomiot eivät ole yhteismitallisia.
Sikaripäiväkirja on muotoiltu mukana kuljetettavaan kokoon. Se on tiheäänladottu tietopaketti, jonka täytät hienopiirtoisella kynällä. Varsinaiset arviot ja muistiinpanot teet ympyröimällä tai alleviivaamalla sopivan vaihtoehdon.
Muistiinpanoja voit tehdä sekä mekaanisesti että käsin ja täysin käsin käärityistä sikareista. Perustiedoille on varattu tilaa, vaikka useat pienvalmistajat eivät nimeä tuotteita muutoin kuin ilmoittamalla vitolan eli koon – tai päinvastoin. Ympärys tarkoittaa englanninkielisen terminologian caugea. Valmistajat jättävät usein kertomatta käärimisajankohdan. Kuitenkin havannalaisten ystävän kannalta valmistusvuodella on merkitystä, ja kuubalaisissa rasioissa ilmoitetaan aina valmistusajankohta.
Jokaisella on henkilökohtaiset makuun ja ulkonäköön liittyvät mieltymyksensä. Puhtaasti objektiivisen arvion voi kuitenkin tehdä kääreen ja tuhkan väristä sekä poltettavan vetoisuudesta ja voimakkuudesta.
Käärelehden värisävyjä tunnetaan klassisessa sikarikirjallisuudessa pitkälti toistasataa. Tässä kirjo on supistettu neljään päätyyppiin. Tummin sävy on musta, joka käytännössä vastaa vanhan ajan oscuroa ja tummaa maduroa. Useimmat markkinoilla olevat vaaleat madurot ovat itse asiassa colorado maduroja ja vaaleahkot oscurot maduroja; molempien värimääritys on tässä tumman ruskea. Klassinen colorado ja colorado claro on nimetty ruskeaksi. Perinteellinen claro on tässä vaalea. Tuhkan värivaihtoehdoista vaalea tarkoittaa käytännössä sitä valkeaa tuhkaa, josta kansainvälinen kirjallisuus usein runollisesti puhuu.
Luonteella tarkoitetaan sikarin lauluääntä. Sikarin oma luonne alkaa kasvaa jossakin polttamisvaiheessa – jos se on kasvaakseen. Kirjoitustilaa on varattu myös polttamispaikalle ja -seuralle. Lisäksi voit kuvailla kansainvälisessä sikarikirjallisuudessa tuttuja makuja kuten kahvi, kamelinlanta, kaneli, karamelli… Merkinnät päättyvät palstan loppuun liimattavaan vyöhön. Vyö on tärkeä osa polttelukulttuuria.
Päiväkirjaan mahtuu sata arviota. Kun kirja loppuu, seikkailu jatkuu uuden niteen sivuilla. Ex libriksen oheen on varattu tila nidenumerolle.