Viinimuistio

7,00 €

Tuotekuvaus

Tämä kirja on tarkoitettu viinien ystävälle, joka etsii alati uusia elämyksiä. Ikimuistoisinkin makukokemus hälvenee ennen pitkää.
Tyhjien pullojen säilyttäminen on hankalaa eikä edistä perhesopua. Irralliset muistiinpanot katoavat, eikä niitä voi vertailla keskenään.
Tähän muistikirjaan kirjaat parhaat viinikokemukset, maukkaimmat löydöt ja karvaimmat pettymykset. Perustiedot, kuten hankintapaikka ja Alkon numero (löytyy mm. ostokuitista), auttavat myöhemmin löytämään suosikkijuoman uudelleen. Tässä auttaa myös muistion sivulle taltioitu etiketti. Viiniin liittyvät hyvä seura, maittava ateria, juhlahetki tai joku muu sosiaalinen tai epäsosiaalinen tapahtuma – siksi muistiossa on tilaa kertoa myös niistä.
Kaunis etiketti on pieni taideteos, joten se kannattaa säilyttää. Irroita etiketti pullosta ja liimaa kirjan sivulle. Koska monen etiketin tarkoitus on pysyä pullossa jopa 20–30 vuotta, irrotus voi olla työlästä. Etiketin irrottamiseen on monia tapoja: yksi keino on höyryttää pulloa kattilassa tai höyrykeittimessä tai ilmankostuttimen avulla. Toinen, yleisempi tapa on liottaa pulloja kuumassa, lähes kiehuvassa vedessä. Kolmas konsti on kastella etiketti läpikotaisin ja laittaa pullo pakastimeen. Jäätynyt etiketti irtoaa pienin ponnisteluin. Internetistä löytyy lisää käteviä irroituskeinoja.
Etiketille varatun tilan alta löytyy loppuarvosteluosio, johon voit pisteyttää viinin ja arvostella sen omin sanoin. Näin eri elämykset ovat vertailukelpoisia läpi koko muistikirjan.